ویدیو اینستالشین paeperss

poster8

بسمه‌تعالی
کم نیستند کسانی چون من که وقتی به بلندی می‌روند اشتیاقی تؤام با ترس را تجربه می‌کنند. اشتیاق اشراف بر همه جا و همه کس، در عین ترس از آن نیروی مرموزی که ما را به هوای دیدن مناظر بدیع به لبه‌های پرتگاه می‌کشاند و لذت دیدن را به لذت پرتاب شدن تبدیل می‌کند. کسانی که ترس از ارتفاع دارند از لحظه‌ای که پایشان از زمین جدا می‌شود فکر سقوط رهایشان نمی‌کند؛ چنین کسانی طبعا نه هیچگاه مناظر بدیع می‌بینند و نه هیچگاه سقوط می‌کنند.
برای من و بسیاری از هم‌نسلانِ من، رسانه‌های دیجیتال در حکم چیزهایی است که بنا به علایق موضوعیِ ما، ما را محاصره می‌کنند و بالا می‌برند. هر قدر بالاتر می‌رویم، تصور اشراف بر موضوعاتِ مورد علاقه‌مان بیشتر ولی به همان میزان، از واقعیت دورتر می‌شویم. تعجب می‌کنیم وقتی از آن بالا پرشمار کسانی را می‌بینیم که در نهایتِ التذاذ در حال سقوطند!
رسانه‌های دیجیتال جهان واقعی را بیش‌از پیش به سمت «وانمود» پیش می‌برند. سرمان را به آسمان می‌سایند بی‌آنکه قدما را بلند کرده باشند. در عالمِ وانمودۀ دیجیتال پاهایمان دیگر بر زمین واقعیت استوار نیست و از اینرو دیر یا زود سقوط حتمی است. رسانه دیجیتال توهم دانستن ایجاد می‌کند در حالیکه به جای داناتر شدن در انبوهی از اطلاعات غرق و محاط شده‌ایم؛ تصور در «جایی» بودن درست می‌کند، در حالیکه در آنجا نیستیم و اصلا آنجا ناکجاییست که آنرا «جایی» جا زده‌اند؛ توهم «کسی» بودن در حالیکه این شخصیت امری وجودی نیست و در حقیقت ناکسی را بجای کسی نشانده‌اند. در دنیای رسانه‌های دیجیتال همه چیز بیش از پیش در معرض تصنع است؛ بودن، تعامل، ساختن، سکونت کردن، و حتی وجودی‌ترین چیزها همچون محبت. برای همین کسانی که مثل من محتاط‌ترند پرهیز را ترجیح می‌دهند. اما چاره چیست؛ آیا بجز سقوط یا پرهیز، راه سومی وجود دارد؟
راه سوم اینست که به جای آنکه ترسان و لرزان این دنیای جدید را نادیده بگیریم و یا منفعلانه اهل آن شویم، فعالانه در این جهان بنا به مزیت‌ها و مختصات فرهنگی خودمان ایفای نقش کنیم.
سابقه تاریخی ـ فرهنگی ما ایرانیان شهادت می‌دهد که کیمیاگری و شاعری از ویژگیهای ممتاز ما بوده است و همواره و در مواجهه با هر چیزی، هنر تبدیل آن از «ناچیز» به «چیزی» گرانبها و سرودن شعر آن در حد اعلای لطف را داشته‌ایم، یعنی توانسته‌ایم آن را واجد عطر و طعمی یگانه کنیم طوری که دلها را مخاطب قرار دهد و دل همگان را برباید. تا آنجا که می‌توان مدعی شد سهم ایرانیان در میراث جهانی شعر است. شعر بریدن از زمین واقعیات و تعلیق در آسمان توهمات نیست، بلکه به آسمانِ حقیقت بردنِ زمینِ واقعیات است و از سر راه برداشتن حجابها و فاصله‌هاست. همین مهارت است که میتواند میوۀ زیبا، لطیف و پنهان در واقعیاتِ روزمره را چنان از پسِ پرده بیرون بکشد و پیش چشم گذارد که به محضر گوهرِ حقیقت آن مشرف شویم.
در اشراف شاعرانه سقوط جایی ندارد؛ نه ممکن است و نه محتمل. در عمر کوتاه و راه طولانی‌ای که جهان دیجیتال پیموده است همه چیز هست الا شاعرانگی! این جای خالی را ما بنا به تقدیر تاریخی‌مان باید پر کنیم. فرهنگ ایرانی می‌تواند در این جهان خشک و خشن باغی مصفا بسازد، باغی خرم و پر عطر و رنگ. در طول دو سدۀ اخیر که شاهد تحولات عظیم در عرصه تکنولوژی بوده‌ایم، در میان انواع فن‌آوری‌های پدید آمده، کمتر فن‌آوری‌ای را میتوان یافت که مثل دنیای دیجیتال قابلیتِ انطباق با ویژگی‌های فرهنگ ایرانی را داشته باشد، از این بابت است که میتوان امید داشت که این کار شدنی باشد و ما به جای آنکه همچون فن‌آوری‌های پیشین مقهور شویم این بار فایق آییم. سید محمد بهشتی.
اینستالیشنی از ائلیار رهبر آزادی
ساخت و تدوین فیلم: پیمان امیر غیاثوند
ویدیو مپینگ: ائلشن رهبر آزادی
مدیر رویداد: امیر علی زینتی
مشاور عالی: حمید رضا ناصر نصیر
با حضور افتخاری: محمدرضا حائری، بیژن شافعی، حمیدرضا ناصرنصیر، پرشیا قره گوزلو، کاوه فولادی نسب، علی اعطا، آرش بصیرت، شهاب میرزاییان
همراهان رسانه ای: وب سایت معماری معاصر ایران، اتووود، معمارنت، معماری نیوز، رویدادهای معماری
برگزار کنندگان:کانون معماران معاصر، فصلنامه آنلاین تخصصی معماری مهراز، موسسه مطالعات راهبردی معماری ایران

بازدید مجازی از موزه گوگنهایم

Gugg Google Art Project Select 2

بخش فرهنگی شرکت گوگل اقدام به اضافه کردن موزه گوگنهایم اثر فرانک لوید رایت به مجموع استریت ویو خود کرده است. علاوه بر این بنیاد گوگنهایم اقدام به نمایش آنلاین بیش از 120 اثر ارزشمند این مجموعه با استفاده از تکنولوژی استریت ویو گوگل نموده است. با استفاده از این امکان جدید گوگل و بهره گیری از عکاسی 360 درجه شما می توانید به صورت مجازی در این موزه حرکت کنید، به دور و برتان نگاه کنید و از تماشای آثار لذت ببرید.

برای دسترسی به موزه به این لینک مراجعه کنید:  http://bit.ly/1nl5vcp  

یرای دریافت مهمترین اخبار معماری عضو کانال تلگرام مهراز شوید: mehrazmagazine@

جایزه بهترین طراحی سال آمریکا به خانه Rock Creek اثر نادر تهرانی تعلق یافت.

جایزه بهترین طراحی سال آمریکا در بخش مسکونی به انتخاب AN's در سومین سال برگزاری خود به خانه Rock Creek تازه ترین اثر نادر تهرانی تعلق یافت.

هیئت ژوری از میان بیش از 500 طرح ارسال شده به دبیرخانه جایزه طرح دفتر NADAAA را برگزید و در بیانیه خود چنین عنوان کرده است:

"پلکان با جزئیات فوق العاده و شگفت آوری طراحی شده است، بخصوص با توجه به خصوصیات نمای آجری و موقر ساختمان. طراحی با احترام به ساختمان موجود انجام گرفته ولی مدیون آن نیست."

خانه Rock Creek بازسازی یک خانه آجری متعلق به سال 1920 در Washington DC آمریکا است که با بهینه کردن سازه موجود سعی در استفاده بهتر از فضاهای موجود نموده است. همچنین با ادغام فضاهای خدماتی، زندگی و کار و افزایش قسمت های شفاف برای بهتر شدن رابطه بین فضاها و منظره طبیعی بیرون ساختمان کوشیده است. در نهایت این یک خانه متفاوت است که در تعامل مستقیم با طبیعت قرار دارد.

 

ادامه مطلب

مهراز، حامی رسانه ای برنامه های هفته معمار

Posterhaftememar

فصلنامه آنلاین تخصصی معماری مهراز، با افتخار، حامی رسانه ای برنامه های هفته معمار می باشد:
سمینار مروری بر آثار کورش حاجی زاده
دوم اردیبهشت، ساعت 16، فرهنگسرای ارسباران
بزرگداشت روز معمار و جایزه معماری میرمیران
سوم اردیبهشت، ساعت 16:30، خانه هنرمندان
گرامی داشت روز ملی معمار
چهارم اردیبهشت، ساعت 17
سالن همایش های برج میلاد
نمایشگاه این من و آن من
چهارم الی شانزدهم اردیبهشت، ساعت 16 الی 21، شهرک غرب، خیابان حسن سیف، کوچه دوم، پلاک 7
همایش بزرگداشت مقام معمار (مشهد)
چهارم اردیبهشت، ساعت 16:30، سالن همایش های دانشگاه آزاد مشهد